Prisen i måneden på forbrukslånet ditt avhenger av en rekke faktorer, blant annet hvor mye penger du har tatt opp i lån, hvilken rente du har, og hvor lang nedbetalingstiden din er. Det finnes ikke noen fasit på hvilket forbrukslån som passer for alle, dermed er det smart å bruke noe tid på å finne ut hvilket lån som passer best til akkurat deg.

Ved å bruke Besteforbrukslån.no kan du finne de vilkårene og betingelsene som passer best på et lån for deg. 

Hvordan finner jeg det lånet som passer meg best?

Et godt råd til deg som prøve å finne det forbrukslånet du har behov for, er å bruke en forbrukslån kalkulator. Slik finner du svar på hva du kan forvente av månedlige utgifter på lånet ditt.

Vi har alle forskjellige behov og det er grunnen til at vi trenger forskjellige lån. For noen kan laveste rente være det viktigste, mens for andre står lengden på nedbetalingstiden i sentrum.

Skal man låne uten sikkerhet, for eksempel et forbrukslån, slipper du å stille med garanti til bankene. Når du skal søke om denne låneformen vil søknadsprosessen være enkel og grei over nett på tilbydernes egne hjemmesider.

Hvordan finner jeg ut hva prisen for forbrukslånet blir?

Dette kommer an på rentesatsen du får på lånet ditt. I dag finnes det et hav av forbrukslån på det norske markedet, og det kreves dermed en del jobb for å finne den laveste mulige renten. Fordelen er at du kan spare penger på å bruke god tid på leting. Sørg for å undersøke flere banker og tilbydere, og ikke godta det første og beste du finner.

Her er det smart å bruke en låneagent til å lete for deg. Slik sparer du både tid og penger, samtidig som prosessen går veldig raskt. En rekke låneagenter samarbeider med opptil 25 banker, dermed blir lånesøknaden din sendt til alle samarbeidsbankene uten at du må betale noe for dette. Du forplikter deg heller ikke til noe som helst.

Husk at alle rentesatser og lånetilbud utarbeides individuelt. Tilbyderen regner ut hva lånet kommer til å koste for deg basert på flere kriterier. Disse kriteriene tar banken hensyn til når de skal regne ut en rente på ditt lån:

  • Din alder og sivilstatus
  • Hvilke inntekter husstanden har
  • Hvordan ståa er med din gjeld
  • Betalingsevne
  • Om du har barn å forsørge